20 Ekim 2009 Salı

Taze incir receli


Kardesim Necla'nin incir receli, tarifi yapimi Necla'ya ait, kardesim bir gurme, en kucugumuz ama en marifetlimiz, yemek konusunda ustune yok, yemeklerin puh notalarini, inceliklerini iyi bilir, ellerine saglik canim benim.
Bir kilo iki kilo istediginiz kadar incir alin, cunki olculer su bardagiyla, kiloyla degil.
Bir su bardagi incir
Bir su bardagi seker
Incirleri yikayin, soyun, tepsiye dizin, uzerini kapatacak kadar, kaynamis sicak su dokun, on dakika bekletin, incirleri kagit havluyla kuruluyarak sudan cikarin.
Incirleri dograyin, genis bir tencere alin bir bardak dogranmis incire bir bardak toz seker dokun,(kac bardak yapmak isterseniz) ocaga koyun, tahta kasikla karistirarak kaynatin, kaynamaya baslayinca altini kisin, kopugunu alarak kaynatin, kivamini alincaya kadar kaynatin, yirmi dakika falan, yarim limon sikin, iki tasim daha kaynatin, altini kapatin, sogumaya birakin, soguyunca kavanozlara doldurun, kahvaltilik olarak tuketin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder