3 Ekim 2009 Cumartesi

Aci biberli domates sosu


Kisin bu domates sosunu, tursu gibi yemeklerin yanin da yiyebilirsiniz, sabah kahvaltilarinda, biraz sirke ve zeytinyagi dokup, kahvaltilik olarak kullanabilirsiniz, aci seviyorsaniz makarnalara sos yapabilirsiniz, yardimci bir yemek.
Bir kavanoz icin
Bir tane kiloluk kavanoz
Bir bucuk kilo domates
Dort dis sarimsak
Bir tatli kasigi tuz
Bir tatli kasigi limon suyu
On oniki tane arnavut biberi
Domatesleri yikayin rendeleyin, buyuk bir tencereye dokun, sarimsaklari soyun icine dograyin,ocagi yakin , kaynasin, kaynamaya baslayinca tuzunu ve bir tatli kasigi limon suyunu ekleyin, biberleri yikayin, onlari da tencereye dokun, bir tasim kaynatin.
Bir tencerede su kaynatin, kavanozu kaynayan suya batirin, cevirin, sudan cikarin kaynamis domatesi bu kavanoza doldurun, kapagi da kaynayan suya atin kaynar sudan aldiginiz kapagi hemen sicak sicak kavanoza kapatin, birakin sogusun, boyle kavanozlara hazirlayin, kisin tuketirsiniz.
Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. çalışkan nasocum sayende bu kış bizde ailecek bol bol domates sosu yiyeceğizz...teşekkürlerr..NAZAN

    YanıtlaSil