Uc yumurta
Uc kahve fincani un
Uc kahve fincani seker
Bir yemek kasigi su
Bir yemek kasigi kakao
Bir paket kabartma tozu
Keki islatmak icin
Bir su bardagi sut
Iki yemek kasigi neskafe
Bir yemek kasigi seker
Muhallebi icin
Uc su bardagi sut
Iki kahve fincani seker
iki bucuk kahve fincani un
Bir paket vanilya
Bir paket kremsanti
Bir su bardagi sut
Once seker ile yumurtalari beyazlasincaya kadar cirpin,sonra diger malzemeleri ekleyip, biraz daha cirpin, yaglanmis dikdortgen borcama dokun, 180 derece isitilmis firinda pisirin ilimaya birakin.
Keki islatmak icin, bir su bardagi sutu, iki yemek kasigi neskafeyi, bir yemek kasigi sekeri bir kasede karisana kadar cirpin,kasik yardimiyla kekin her tarafina dokerek islatin.
Sonra muhallebi malzemelerini vanilyanin disinda, tencereye alin karistirarak pisirin, vanilyayi ekleyin, mikserle cirpin, ilimaya birakin.
Bir paket krem santiyi bir bardak sutle cirpin, koyulasincaya kadar,ilik muhallebiye ekleyin, tekrar cirpin, kekin uzerine dokun, soguyunca uzerine kakao serpip servis yapin.
Afiyet olsun.
Bu tiramisu tarifide kizim Selcen'e ait, kizim yine yaptin yapacagini, bu ne muhtesem bir gorunus, muhtesem bir tat, supersin velhasili kerim, seni kutluyorum, verecek puan bulamiyorum, pasta islerinde senin ustune tanimiyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bu tarifi denedim. Cok guzel oldu. Tadina doyamadik. Tavsiye ederim cok hafif. Elinize saglik. Birnur
YanıtlaSil