6 Eylül 2009 Pazar

Patates toplari

Behra'nin iftar sofrasindan patates toplari, cok lezzetli, denemenizi tavsiye ederim.
Sekiz veya on tane ortaboy patates
Yarim demet maydanoz
Yarim demet dereotu
Bir tane havuc
Uc yemek kasigi susam
Iki ortaboy kurusogan
Iki yemek kasigi tereyag
Bir tatli kasigi tuz
Patatesleri haslayin ezin. Iki yemek kasigi tereyagini tencereye koyun, ocagi yakin, icine soganlari, yemeklik dograyin kavurun, sonra patatesleri ekleyip bir iki cevirin, ocagi kapatin, sogumaya birakin, (arzuya gore karabiber, pulbiber ekleyebilirsiniz).
Maydanozlari, dereotunu, guzel yikayip dograyin, havucu soyup yikayip rendeleyin, kararmasin diye, biraz limon suyuyla karistirin, susami da biraz ocakta kavurun, bunlarin hepsini ayri ayri tabaklara alin,
Kavurdugunuz patatesten, ceviz buyuklugunde parcalar alin, avucunuz da yuvarlayin, bu malzemelerden birine batirin, boyle boyle butun dograyip hazirladiginiz maydanozlar havuc ve dereotu bitene kadar toplar yapin, bu toplari ister karisik ister sira sira servis tabagina siralayin, servis yapin.
Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Nasocuğum benim,
    Ben diyet yapan biri olarak,senin kilolarını da dikkate alarak,biraz da hafif yemeklerden oluşan tariflerle katkı sağlayabileceğini düşündüm.Ne dersin?Seni seviyorum.Zi

    YanıtlaSil