25 Eylül 2009 Cuma

Naso'nun mutfagindan mercimek corbasi



Bir cay bardagi kirmizi mercimek
Bir tane havuc
Bir tane patates
Bir kucuk kahve fincani pirinc
On cay bardagi su
Bir yemek kasigi domates salcasi
Bir tatli kasigi tuz
Birtatli kasigi kurunane
Uc yemek kasigi zeytinyagi
Bir yemek kasigi tereyag
Pul biber kara biber (istege bagli)

Mercimegi yikeyin, tencereye koyun, uzerine on cay bardagi suyu dokun, kaynamaya birakin.
Havucu yikayin soyun rendeleyin, mercimege ekleyin karistirin kaynasin, patatesi soyun yikayip rendeleyin onuda ekleyin, corbaniz kaynamaya devam etsin, pirinci yikayip onuda ekleyin, pirincler pisene kadar corbaniz kaynasin.
Bir tavada, tereyagini, salcayi,zeytinyagi ve kuru naneyi karistirarak eritin, kaynamakta olan corbaya dokun, iki tasim daha kaynatip, ocagi kapatin, sicak servis yapin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder