25 Eylül 2009 Cuma

Muhallebili kadayif


Ucyuz gram kadayif
Alti yemek kasigi toz seker
Bir cay bardagi siviyag
Bir su bardagi cekilmis ceviz veya findik
Muhallebi icin
Bir kahve fincani un
Bir kahve fincani nisasta
Bir su bardagi toz seker
Bir kilo sut
Bir paket krema (250 gr.)
Kadayifi, toz sekeri, siviyag ve cevizi bir tencereye dokun, agir ateste, karistira karistira kavurun.
Muhallebi icin, sutu, nisastalari ve sekeri, karistirarak pisirin, sogutun, icine bir paket kremayi katin, mikserle iyice cirpin.
Kavurdugunuz kadayifin yarisini borcama dokun, bastirarak tabanina yayin, uzerine muhallebiyi dokun, kalan kadayifi muhallebinin uzerine dokun, yayin, servis yapin.
Afiyet olsun.
Bu kadayif findikli yapilmisti siz cevizli yapabilirsiniz.
Bu kadayifi ablamin gelini Behra yapmisti, hafif bir tatli, ellerine saglik Behra.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder