Bu kofteyi Gaziantep'li komsum Berna yapti, enfes bir kofte, ellerine saglik Berna'cigim.
Iki su bardagi koftelik bulgur
Bir tane kuru sogan
Uc tane sivri biber
Bir su bardagi dogranmis maydanoz
Dort tane yesil sogan
Yarim su bardagi zeytinyagi
Iki yemek kasigi biber salcasi
Iki yemek kasigi domates salcasi
Dort dis sarimsak
Bir tatli kasigi kimyon
Bir tatli kasigi pulbiber
Bir cay kasigi karabiber
Bir cay kasigi tuz
Bulguru yoguracaginiz legene dokun, uzerine kuru soganla sarimsagi ince kiyin, maydanoz, yesil sogan ve zeytinyagi disinda kalan butun malzemeyi bulgurun uzerine dokun, ilik suyla elinizi islatarak yogurun, bulgur yumusayincaya kadar elinizi islatarak yogurun, bulgur yumusayip kofte kivami alinca, maydanozla yesil sogani ekleyin, iyice bir karistirin, zeytinyagini bir tavada isitin, yogurdugunuz koftenin uzerine dokun, bir dakika kadar yogurun, kofteniz hazir.
Servis tabagina alip servis yapin.
Afiyet olsun.
Berna gercekten cok guzel olmustu tesekkurler. Bulguru ilik su ile yogurmak yerine (uzun surecegini dusundugum icin) uzerine kaynar su dokup yogursak olur mu acaba?
YanıtlaSilGokcen
Gokcencigim Berna ben su anda Nasibecigimdeyiz. seni kiskandirmak gibi olmasin ama nefis bir kisir yapmisti onu yedik. Kaynar suda olur, hatta daha cabuk olur, bulgur daha cabuk yumusar. Bu arada istatistik dersimi verdim, bende onun icin cok tesekkur ederim. Silayi ve seni opuyoruz sevgiler.
YanıtlaSilBerna cok sevindim TEBRIKLER! Yapmayin cok kiskaniyorum:) Cok optum herkesi!
YanıtlaSilGokcen