27 Eylül 2009 Pazar

Cig kofte


Ikiyuz gram cekilmis yagsiz dana eti
Besyuz gram koftelik bulgur
Bir yemek kasigi pulbiber
Bir yemek kasigi isot biber
Uc yemek kasigi aci biber salcasi
Bir yemek kasigi domates salcasi
Yarim demet yesil sogan
Bir adet kuru sogan
Uc dis sarimsak
Dort tane yesil sivri biber
Bir demet maydanoz
Bes tane domates
Yarim limon suyu
Uc yemek kasigi zeytinyagi
Once eti, bulguru, kiyilmis sivri biberleri ve rendelenmis iki domatesi genis tepsiye dokun,uc dakika yogurun.
Pul biber ve isotu katin bes dakika daha yogurun, domates salcasi ve biber salcasini katin bes dakika daha yogurun, ince dogranmis kuru sogani ve biraz tuzla dovulmus uc dis sarimsagi katin , bes dakika daha yogurun, zeytinyagini, yarim limonun suyunu ve ince kiydiginiz maydanozlari ilave edin bes dakika daha yogurun, kalan rendelenmis domatesleri ilave edin, bes dakika daha yogurun, kati olursa domates rendeleyin, biraz daha yogurun.
Servis tabagina marul yapraklari dizin, kofteleri, marullarin uzerine dizin, limon kesip aralarina koyun, servis yapin.
Afiyet olsun.
Bu cig kofteyi damadim Emre yapti, cokta guzel yapiyor, ellerine saglik. Emre kimse senden daha guzel cig kofte yapamaz.

2 yorum:

  1. Gercekten cok guzel yapiyor. Tadi damagimda.
    Gok

    YanıtlaSil
  2. Çig köfte işte böyle yapılır.
    Eline saglık yapanların.
    Gazi

    YanıtlaSil