8 Eylül 2009 Salı

Cerkez simiti

Bu simitleri ablam Guzide yapti, ablam cerkez yemekleri ve cerkez simidi konusunda cok basarilidir, ben simitleri gorunce, hemen fotograf makinasini kaptim, resmini cektim, tabiki bloguma koymam gerekiyordu, sizlerde denemek isterseniz, itiraf edeyim super bir tat, ellerine saglik ablacigim.

Bir kilo sut
Yarim paket tereyagi (125 gr.)
Bir kucuk paket hamur pakmaya
Bir tatli kasigi toz seker
Iki tatli kasigi tuz
Bir su bardagi siviyag
Uc tane yumurta
Bir yemek kasigi susam

Sutu tencereye dokun, tereyagini icine atin, ocagi yakin, elinizi yakmayacak kadar isitin, sicak olacak.
Hamur kabina bir kilo un koyun, ortasini acin, uc yumurta akini icine kirin, sarisini uzerine surmek icin ayirin, mayayi, sekeri ve siviyagi da unun ortasina dokun, tuzu mayaya temas ettirmeyin unun uzerine dokun, isinmis sutu azar azar unun ortasina dokerek mayayi eritin, hamuru yogurun, yumusak bir hamur yapin, gerekirse un eklersiniz, hamurun uzerini kapatin mayalanmasini bekleyin.
Mayalanmis hamurdan yumurta buyuklugunde parcalar alin, masanin uzerinde yuvarlayin, istediginiz sekilde simitler yapin, yaglanmis firin tepsisine siralayin, uzerine yumurta sarisi surun, susam serpin, 220 derece isitilmis firinda simitlerin alti ustu kizarana kadar pisirin, servis tabagina alip servis yapin.
Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Cok guzel gorunuyor en kisa zamanda deneyecegim.
    Gokcen

    YanıtlaSil
  2. Önümüzdeki günlerde sana gelmeyi planlıyorum bu simitlerden yiyebilmek için.Bu nedenle gelmeden önceki 2-3 gün aç kalarak gönül rahatlığıyla yiyeceğim.Yapılışını senden gördükten sonra denemeye cesaret edebilirim.Ellerine sağlık, iyi ki varsın yahu...Zi

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle denemeniz gereken harika bir tat.Bir kere deneyin,bir daha vazgeçemeyeceksiniz.

    YanıtlaSil