10 Eylül 2009 Perşembe

Akdeniz usulu zeytinyagli dolma

Bu dolma da ablam Guzide'nin nefis yemeklerinden biri, ablam yapiyor ben resmini cekip, tarifini alip bloguma koyuyorum, sizler de deneyin cok begeneceksiniz.

Uc tane kemer patlican
Bes tane dolmalik biber
On iki yemek kasigi pirinc
Iki yemek kasigi kus uzumu
Iki yemek kasigi dolmalik fistik
Yarim demet maydanoz
Yarim demet dereotu
Bir yemek kasigi kurunane
Bir tatli kasigi toz seker
Iki tane kurusogan
Bes dis sarimsak
Bes tane yesilsogan
Bir tane patlican
Yarim su bardagi aycicek yagi
Bir su bardagi zeytinyagi
Bir tatli kasigi pulbiber
Bir cay kasigi karabiber
Bir cay kasigi yenibahar

Patlicanlarin icini oyun, tuzlusu da bekletin yikayin, biberlerin icini cikarin onlari da yikayin, diger bir patlicani tamamen soyun, kup kup dograyin, yarim bardak aycicek yagiyla kavurun.
Soganlari ince yemeklik dograyin, zeytinyagini uzerine dokun, kavurmaya baslayin, dolmalik fistigi ekleyin,yesil soganlarla dereotunu da katin, seker ve tuzu ilave edin, onceden yikadiginiz pirinci de ilave edin, sonra kusuzumunu de ekleyin, bir iki karistirin, bir su bardagi su dokun, suyunu cekene kadar pisirin, maydanoz ve kalan baharatlari da ekleyip tencerenin kapagini kapatin, onbes dakika dinlandirin, birtane kavurdugunuz patlicani icine katin.
Hazirladiginiz ici, patlican ve biberlerin icine doldurun, agizlarina domates kapatin, pisireceginiz tencerenin dibine, yarim cay bardagi zeytinyagi dokun, sarimsaklari icine dograyin, yarim yemek kasigi biber salcasi koyun, karistirin, dolmalari uzerine dizin, iki su bardagi su ilave edip kisik ateste pisirin, yarim saat dinlendirin, servis tabagina alin, patlicanlari tum pisirdiginiz icin, istediginiz buyuklukte kesip servis tabagina siralayin, birkac maydanoz yapragi ve arnavut biberleriyle susuleyin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder