4 Haziran 2009 Perşembe

Yayla corbasi

Iki su bardagi yogurt
Alti su bardagi su
Bir yemek kasigi un
Bir yumurta
Bir cay bardagi pirinc
Uc dis sarimsak
Bir tatli kasigi tuz
Bir tatli kasigi kuru nane
Biraz pulbiber
Ceviz buyuklugunde tereyagi
Iki yemek kasigi siviyag
Derin bir kap alin, alti bardak suyla, iki bardak yogurtu icine dokun, yumurtayi icine kirin, unuda ekleyip, mikserle cirpin, bunu tencereye dokup ocaga koyun.Pirinci yikayip onuda tencereye dokun, kaynayana kadar karistirin, kaynamaya baslayinca altini kisin, pirincler yumusayincaya kadar pisirin.
Uc dis sarimsagi, bir tatli kasigi tuzla dovun, biraz sulandirin, yag tavasina tereyagla, sivi yagi dokun, sulandirdiginiz sarimsagida ekleyin, kuru naneyle, pulbiberi de katip ocaga koyun, biraz kavurun, kaynayan corbaya katip iki tasim daha kaynayinca, corbanin altini kapatin, sicak servis yapin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder