5 Haziran 2009 Cuma

Imam bayildi

Bes tane patlican
Iki tane kuru sogan
Sekiz on dis sarimsak
Dort tane domates
Sekiz tane sivri biber
Iki yemek kasigi zeytinyagi
Bir yemek kasigi biber salcasi
Bir yemek kasigi nar eksisi
Bir yemek kasigi tuz
Bir tatli kasigi toz seker
Bir su bardagi su
Patlicanlari alacali soyun, yikayip kurulayin, bol sivi yagda kizartip, pisireceginiz yayvan tencereye alin.
Baska bir tencere alin, icine kuru soganlarla, sarimsaklari, soyup yikayip dograyin, iki biberi yikayip, onuda tencereye iri iri dograyin, domatesleri yikayip, soyup, kup kup dograyin, onuda tencereye dokun, zeytinyagini, biber salcasini, nar eksisini, tuz ve toz sekeride tancereye dokup, karistirarak, onbes dakika kadar pisirin.
Tencereye aldiginiz kizarmis patlicanlarin ortasini kesin, bas taraflari yapisik kalsin, kasikla patlicanlarin icini ezin, pisirdiginiz sebzeli karisimdan, patlicanlarin icini doldurun, diger alti sivri biberi yikayin, ortadan ikiye bolun, her bir patlicanin uzerine iki parca biber koyun, bir su bardagi suyuda ekleyip ocaga koyun, pisirin, kaynamaya basladiktan sonra onbes dakika pisirmeniz yeterli, soguyunca servis yapin.
Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Oldum olasi Patlican yemeklerini
    cok severim.
    Eline Saglik Naso.
    Gazi

    YanıtlaSil