3 Haziran 2009 Çarşamba

Tel kadayif boregi

Boregin pistikten sonra dilimlenmis hali.
Boregin hazirlanisi: Bu boregin yapilisi ve tarifi komsum Iclal Hanim'a ait,tesekkurler Iclal'cigim.
Dort yuz gram tel kadayif
Uc yuz gram dil peyniri
Uc yuz gram pastirma
Bir cay bardagi zeytinyagi
Bir kilo sut
Uc yumurta
Bir tatli kasigi tuz
Buyuk borcam tepsiyi yaglayin, kadayifin yarisini tepsiye yayin, uzerini dil peyniriyle kapatin, onun uzerine de pastirmalari dizin, kalan kadayifla pastirmalarin uzerini kapatin.
Bir kilo sutle, uc yumurtayi iyice cirpin, tuzu da katin, hazirladiginiz kadayif boreginin uzerine dokun, sonra bir cay bardagi zeytinyagini da kasik kasik boregin uzerine dokup, kasikla kadayiflarin uzerini bastirin,(hazirladiginiz tepsiyi buzdolabinda bir gece bekletirseniz daha guzel oluyor) 220 derece isitilmis firinda alti ustu kizarana kadar pisirin, sicak servis yapin.
Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Cok farkli bir borek olmus cok guzel gorunuyor. Berk gibi diyecegim ki olsa da yesek keske :)Iclal Abla'nin ellerine saglik.

    Gokcen

    YanıtlaSil