Iki su bardagi sicak sut
Bir su bardagi sicak su
Bir su bardagi sivi yag
Bir yemek kasigi toz seker
Bir tatli kasigi tuz
Uc yemek kasigi toz maya veya bir paket yuva maya
Bir yumurtanin sarisi
Hamur yogurma kabini alin, sicak sutu, suyu ve yagi icine dokun, tuzla sekeride ekleyin, karistirin,uzerine biraz un dokun,toz uc kasik mayayi bu unun uzerine dokup, yogurmaya baslayin, un ekleyerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur hazirlayin, uzerini ortun, mayalanmasini bekleyin, hamur iyice kabarirsa mayalandi.
Firin tepsisini yaglayin, mayalanmis hamurdan, cevizden daha buyuk parcalar alin, tezgahin uzerinde elinizle avuc buyuklugunde yuvarlak acin ikiye katlayin hafif bastirip tepsiye siralayin, tepsi dolunca, uzerlerine yumurta sarisini surun, 220 derece isitilmis firinda, Sadvic'lerin alti ustu kizarana kadar pisirin, firindan alin sogusun.
Sadvic'in arasini acin,bir dilim kasar veya beyaz peynir,bir dilim domates ve bir kac yaprak maydanoz koyun, hepsini boyle hazirlayip, guzel bir servis tabaginda servis yapin.
Afiyet olsun.
YUM YUM YUM!!!Yemeye doyamadgim super sandvic!
YanıtlaSilGok