Uc tane yufka
Iki tane tavuk gogus
Bir su bardagi haslanmis misir
Yarim demet dereotu
Bir su bardagi sut
Yarim su bardagi siviyag
Iki adet yumurta
Bir tatli kasigi tuz
Bir cay kasigi karabiber
Bir su bardagi rendelenmis kasar
Tavuk goguslerini haslayin, minik minik kiyin, genis bir kabin icine uc yufkayi elinizle parcalayip dokun, uzerine tavuk etlerini dokun, yarim demet dereotunu yikayin dograyin onuda kabin icine dokun, misiri, tuzu, karabiberide ekleyin, baska bir kapta sutu, yagi ve yumurtalari iyice cirpin, bu hazirladiginiz yufka ve tavuklu malzemenin uzerine dokup elinizle harmanlayin.
Kare buyuk borcami yaglayin, bu harmanladiginiz karisimi dokun, borcama yayin, 200 derece isitilmis firinda hafif alti ustu kizarana kadar pisirin, ocagi kapatmadan bir iki dakika once kasari uzerine dokun, firindan cikarin sicak servis yapin.
Afiyet olsun.
Bu boregin tarifi Kucukyali'da otururken komsum olan Sevim Hanim'in kizi Cigdem'e ait tesekkurler Cigdem'cigim super bir borek.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder