Birbucuk su bardagi yogurt
Bir su bardagi zeytinyagi
Bir yumurta
Bir tatli kasigi tuz
Bir tane kabartma tozu
Aldigi kadar un
Ici icin
Bes tane ortaboy patates
Bir fincan zeytinyagi
Bir tatli kasigi tuz
Biraz karabiber
Yarim demet maydanoz
Hamuru yogurmak icin derin bir kap alin,icine yogurtu ,yagi dokun,yumurtanin akini icine kirin sarisini uzerine surmek icin ayirin,tuzuda atin,bir karistirin ,biraz un dokun unun uzerine kabartma tozunu dokun yogurun un ekleyerek, kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun,birakin biraz dinlensin.
Onceden hasladiginiz patatesleri rendeleyin,yagini,tuzunu,kara biberi ve maydanozu ekleyip iyice karistirin,hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alin avuc ici buyuklugunde elinizde acin ortasina patatesli icten koyun iki ucunu birlestirin ortasi hafif acik kalsin,yagladiginiz firin tepsisine siralayin uzerine ayirdiginiz yumurta sarisini surun 220 derece isitilmis firinda kizarana kadar pisirin,pogacalariniz hazir.
Afiyet olsun.
Yumusacik cok guzel olmustu Silam da cok sevdi!!!Ellerine saglik anneannesi!
YanıtlaSil