8 Mayıs 2009 Cuma

Patatesli pogaca


Birbucuk su bardagi yogurt

Bir su bardagi zeytinyagi

Bir yumurta

Bir tatli kasigi tuz

Bir tane kabartma tozu

Aldigi kadar un

Ici icin

Bes tane ortaboy patates

Bir fincan zeytinyagi

Bir tatli kasigi tuz

Biraz karabiber

Yarim demet maydanoz

Hamuru yogurmak icin derin bir kap alin,icine yogurtu ,yagi dokun,yumurtanin akini icine kirin sarisini uzerine surmek icin ayirin,tuzuda atin,bir karistirin ,biraz un dokun unun uzerine kabartma tozunu dokun yogurun un ekleyerek, kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun,birakin biraz dinlensin.

Onceden hasladiginiz patatesleri rendeleyin,yagini,tuzunu,kara biberi ve maydanozu ekleyip iyice karistirin,hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alin avuc ici buyuklugunde elinizde acin ortasina patatesli icten koyun iki ucunu birlestirin ortasi hafif acik kalsin,yagladiginiz firin tepsisine siralayin uzerine ayirdiginiz yumurta sarisini surun 220 derece isitilmis firinda kizarana kadar pisirin,pogacalariniz hazir.

Afiyet olsun.





1 yorum:

  1. Yumusacik cok guzel olmustu Silam da cok sevdi!!!Ellerine saglik anneannesi!

    YanıtlaSil