8 Mayıs 2009 Cuma

Mercimekli bulgur pilavi


Yarim su bardagi mercimek (yesil)

Bir su bardagi bulgur

Iki su bardagi su

Bir tane kuru sogan

Bir yemek kasigi tereyag

Bir fincan zeytinyagi

Bir yemek kasigi domates salcasi

Bir tatli kasigi tuz

Mercimegi bir kucuk tencerede haslayin,suzun,soguk suyla yikayin.

Pilav tenceresine,tereyagla zeytinyagini dokun,sogani icine ince ince dograyin,bir dakika kadar kavurun,salcayla tuzuda ekleyin karistirin,haslayip yikadiginiz mercimegide ekleyin,onuda karistirin iki bardak suyu tencereye dokun,kaynamasini bekleyin,kaynamaya baslayinca bulguru dokun karistirin,pilav suyunu cekene kadar pisirin,altini kapatin bes on dakika dinlensin,servis yapin.

Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Nasibe Teyze ciceklerde guzel, Yemeklerde ellerin beceriyor Masallah,

    Yine hersey super

    YanıtlaSil