5 Mayıs 2009 Salı

Mantarli makarna


Bir paket makarna (500 gr)

Alti su bardagi su

Bir tatli kasigi tuz

Sosu icin

Uc yuz gram mantar

Bir cay bardagi zeytinyagi

Bir kuru sogan

Iki tane domates

Bir yemek kasigi domates salcasi

Bir tatli kasigi tuz

Bir tatli kasigi toz biber

Tencereye alti bardak suyu dokun,ocagi yakin kaynamaya baslayinca,bir tatli kasigi tuzu atip makarnayida tencereye dokun,ara ara karistirarak makarna suyunu cekene kadar pisirin.

Baska bir tencereye,bir cay bardagi zeytinyagini dokun,icine sogani ince ince dograyin,biraz kavurun,salcayi,tuzu,biberi ekleyin,kavurmaya devam edin,mantarlari iyice yikayip minik minik dograyin,kavurmakta oldugunuz soganin uzerine dokun karistirin,iki domatesi rendeleyip onuda mantarin uzerine dokun,karistirip tencerenin agzini kapatin,onbes dakika kadar pisirin,sosunuz hazir.

Hasladiginiz makarnayi servis tabagina alin,uzerine mantarli sosunuzu dokun,mantarli makarnaniz hazir.

Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Hersey cok guzel gozukuyor Nasibe teyze eminimki tadida guzeldir herzamanki gibi supersin,

    Senay

    YanıtlaSil