Alti su bardagi su
Bir tatli kasigi tuz
Sosu icin
Uc yuz gram mantar
Bir cay bardagi zeytinyagi
Bir kuru sogan
Iki tane domates
Bir yemek kasigi domates salcasi
Bir tatli kasigi tuz
Bir tatli kasigi toz biber
Tencereye alti bardak suyu dokun,ocagi yakin kaynamaya baslayinca,bir tatli kasigi tuzu atip makarnayida tencereye dokun,ara ara karistirarak makarna suyunu cekene kadar pisirin.
Baska bir tencereye,bir cay bardagi zeytinyagini dokun,icine sogani ince ince dograyin,biraz kavurun,salcayi,tuzu,biberi ekleyin,kavurmaya devam edin,mantarlari iyice yikayip minik minik dograyin,kavurmakta oldugunuz soganin uzerine dokun karistirin,iki domatesi rendeleyip onuda mantarin uzerine dokun,karistirip tencerenin agzini kapatin,onbes dakika kadar pisirin,sosunuz hazir.
Hasladiginiz makarnayi servis tabagina alin,uzerine mantarli sosunuzu dokun,mantarli makarnaniz hazir.
Afiyet olsun.
Hersey cok guzel gozukuyor Nasibe teyze eminimki tadida guzeldir herzamanki gibi supersin,
YanıtlaSilSenay