7 Mayıs 2009 Perşembe

Kayseri mantisi

Mantinin yapilmis hali,bir Kayseri'li olarak alin mantiyi haslayin diyemezdim,ellerimle yaptim.
Bir kilo un

Bir yumurta

Bir yemek kasigi tuz

Kiyma icine koymak icin

Yarim kilo kiyma

Bir tatli kasigi tuz

Bir kuru sogan

Hamur kabini alin,unu icine dokun,ortasini cukur acin ,yumurtayi kirin tuzunuda atip,suyu azar azar koyarak biraz sert bir hamur yogurun,bu hamuru dorde bolup bezeler yapin biraz dinlensin.

Hamur dinlenirkan kiymayi hazirlayin,kiymaya sogani cok minik dograyin tuzunu ekleyip yogurun.
Bir bezeyi alin, sert bir zenimde oklava yardimiyla ince bir yufka acin,minik kareler kesin ortasina kiymayi koyup,dort kosesinden birlestirin,firin tepsisini unlayin,yaptiginiz mantilari firin tepsisine yapismiyacak sekilde dokun,birinci resimdeki gibi,mantiniz hazir.

Haslamak icin

Yedi sekiz su bardagi su

Bir tatli kasigi tuz
Mantinin yogurtu icin

Bir kilo yogurt

Uc dort dis sarimsak

Bir tatli kasigi tuz

Uzerinin sosu

Bir fincan tereyag veya zeytinyagi (tercih sizin)

Bir tatli kasigi kuru nane

Bir cay kasigi pul biber

Tencereye suyu koyun ,ocagi yakin,kaynamaya baslayinca ,tuzunu atip mantilarida tencereye dokun,arada karistirarak pisirin,altini kapatin biraz dinlensin.

Sarimsaklari tuzla dovun,yogurta katin karistirin,yagi, kurunaneyi,biberi bir kucuk tavada eritin,mantidan cukur yemek tabagina bir kisilik manti alin,uzerine iki uc kasik yogurt dokun ,onun uzerine de,biraz naneli yagdan dokun,manti servise hazir.

Afiyet olsun.

Anneme gore bir kasiga kirk manti sigmali,ama ben o kadar minik yapamiyorum,annem kizim Selcen'e bes yasindayken manti kapattirmaya baslamisti,onun icin kizim cok guzel manti yapar.
Bu manti sekiz kisilik.






1 yorum:

  1. Mmmmmmmmmm......
    Mutfağının tadını bilen şanslı kişilerdenim ben de:))ellerine sağlık Nasibe ablam...Hoş, senin sohbetin eşliğnde olunca ekmek peynir bile ayrı bir lezzet taşır. bloguna bakınca çok acıktım valla:)))Herkesi öptüm, sevgiler

    Fatoş

    YanıtlaSil