Bir yumurta
Bir yemek kasigi tuz
Kiyma icine koymak icin
Yarim kilo kiyma
Bir tatli kasigi tuz
Bir kuru sogan
Hamur kabini alin,unu icine dokun,ortasini cukur acin ,yumurtayi kirin tuzunuda atip,suyu azar azar koyarak biraz sert bir hamur yogurun,bu hamuru dorde bolup bezeler yapin biraz dinlensin.
Hamur dinlenirkan kiymayi hazirlayin,kiymaya sogani cok minik dograyin tuzunu ekleyip yogurun.
Bir bezeyi alin, sert bir zenimde oklava yardimiyla ince bir yufka acin,minik kareler kesin ortasina kiymayi koyup,dort kosesinden birlestirin,firin tepsisini unlayin,yaptiginiz mantilari firin tepsisine yapismiyacak sekilde dokun,birinci resimdeki gibi,mantiniz hazir.
Haslamak icin
Yedi sekiz su bardagi su
Bir tatli kasigi tuz
Mantinin yogurtu icin
Bir kilo yogurt
Uc dort dis sarimsak
Bir tatli kasigi tuz
Uzerinin sosu
Bir fincan tereyag veya zeytinyagi (tercih sizin)
Bir tatli kasigi kuru nane
Bir cay kasigi pul biber
Tencereye suyu koyun ,ocagi yakin,kaynamaya baslayinca ,tuzunu atip mantilarida tencereye dokun,arada karistirarak pisirin,altini kapatin biraz dinlensin.
Sarimsaklari tuzla dovun,yogurta katin karistirin,yagi, kurunaneyi,biberi bir kucuk tavada eritin,mantidan cukur yemek tabagina bir kisilik manti alin,uzerine iki uc kasik yogurt dokun ,onun uzerine de,biraz naneli yagdan dokun,manti servise hazir.
Afiyet olsun.
Anneme gore bir kasiga kirk manti sigmali,ama ben o kadar minik yapamiyorum,annem kizim Selcen'e bes yasindayken manti kapattirmaya baslamisti,onun icin kizim cok guzel manti yapar.
Bu manti sekiz kisilik.
Mmmmmmmmmm......
YanıtlaSilMutfağının tadını bilen şanslı kişilerdenim ben de:))ellerine sağlık Nasibe ablam...Hoş, senin sohbetin eşliğnde olunca ekmek peynir bile ayrı bir lezzet taşır. bloguna bakınca çok acıktım valla:)))Herkesi öptüm, sevgiler
Fatoş