
Yarimkilo salamura yaprak
Iki su bardagi pirinc
Bir tane iri kuru sogan
Bir cay bardagi dolma fistigi
Bir cay bardagi kus uzumu
Bir cay bardagi zeytin yagi
Bir tatli kasigi tarcin
Bir tatli kasigi toz seker
Istege bagli baharat ben nane biraz kimyon biraz pulbiber koyuyorum
Yagi tencereye dokup sogani icine ince kiyin kavurmaya baslayin obur malzemelerinde hepsini icine dokun bu arada pirinci yikayip onuda dokun hepsini 5 dakika kadar kavurun yaprak tuzsuzsa bir tatli kasigi tuz koyabilirsiniz bir su bardagi su ekleyin suyunu ceker cekmez ocagi kapatin iciniz hazir saracaginiz zaman yarim demet maydanozu dograyip ekleyin dolmalari sarip tencereye dizdikten sonra yarim limonu sikip uzerine dokun suyunu kuyup pisirmeye birakin kisik ateste agir pisirin suyu birden cok dokmeyim suyunu cektikce azar azar su ekleyin agziniza layik.
tatli nabis,
YanıtlaSildolma tarifiniz cok super. Bugun Emine sizin tarifinizi denedi. Az kalsin parmaklarimizi yiyorduk. Tatli ratiflerinizi bekliyoruz.
Seli