4 Nisan 2009 Cumartesi

Zeytinyagli dolma



Yarimkilo salamura yaprak


Iki su bardagi pirinc


Bir tane iri kuru sogan


Bir cay bardagi dolma fistigi


Bir cay bardagi kus uzumu


Bir cay bardagi zeytin yagi


Bir tatli kasigi tarcin


Bir tatli kasigi toz seker


Istege bagli baharat ben nane biraz kimyon biraz pulbiber koyuyorum


Yagi tencereye dokup sogani icine ince kiyin kavurmaya baslayin obur malzemelerinde hepsini icine dokun bu arada pirinci yikayip onuda dokun hepsini 5 dakika kadar kavurun yaprak tuzsuzsa bir tatli kasigi tuz koyabilirsiniz bir su bardagi su ekleyin suyunu ceker cekmez ocagi kapatin iciniz hazir saracaginiz zaman yarim demet maydanozu dograyip ekleyin dolmalari sarip tencereye dizdikten sonra yarim limonu sikip uzerine dokun suyunu kuyup pisirmeye birakin kisik ateste agir pisirin suyu birden cok dokmeyim suyunu cektikce azar azar su ekleyin agziniza layik.

1 yorum:

  1. tatli nabis,

    dolma tarifiniz cok super. Bugun Emine sizin tarifinizi denedi. Az kalsin parmaklarimizi yiyorduk. Tatli ratiflerinizi bekliyoruz.

    Seli

    YanıtlaSil