
Bir kilo fasulye
Bir kuru sogan
Uc dis sarimsak
Dort tane iri domates
Bir yemek kasigi tuz
Bir tatli kasigi seker
Bir yemek kasigi domates salcasi
Bir cay bardagi Zeytin yagi
Fasulye'nizi ayiklayin ,yikayin tencerenize dokun,uzerine kuru soganinizi dograyin,sarimsak' inizi dograyin, domates'lerinizin kabugunu soyup onuda dograyin, tuz'u, seker'i, domates salcasi'ni,ve zeytin yagi'nida dokup ocagin altini yakin, (kavurmak yok hepsini cig koyuyorsunuz) kaynamaya baslayinca altini kisin kisik ateste bir saat pisirin,bir saatte cok guzel pisiyor yumusacik.Hic su koymuyorsunuz,domatesin suyuyla pisiyor,onun icin cok kisikta pisiriyorsunuz.
Biraz soguyunca servis tabagina alip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Ben Dallas'ta bu Fasulyeleri buldugum icin bununla yaptim, siz Aysekadin Fasulye'ylede yapabilirsiniz,Aysekadin Fasulyeleri ince dograyin,cok guzel oluyor.
Nasibe Hanım;
YanıtlaSilYemek tarifleriniz çok pratik ve hemen herkesin (bekarların da) deneyip yapabileceği türden.Resimleri de pek şık görünüyor.
Deneyerek lezzetini de anlayacağız.her gün yemek yapmadan önce sizin sayfanızı ziyaret etmeyi planlıyorum.Çerkez tavuğunun tarifini de koyarsanız çok mutlu olurum.Elinize ve yüreğinize sağlık hanımefendiciğim.Oğluma mutfağınızı önerdim o da deneyecek
nasibe abla fasulyeyi denedim çok güzel ben böyle yapmıyordum ama bu daha güzel oldu ellerine sğlık bloğundan ençok tuncay ve deniz memnun öptüm
YanıtlaSil