10 Nisan 2009 Cuma

Kisir




Bir bardak koftelik bulgur

10 tane yesil sogan

Yarim demet maydanos

Bir tane domates

Bir yemek kasigi biber salcasi

Birkac tane taze nane yapragi

Bir tatli kasigi kimyon

Bir yemek kasigi nareksisi

Bir tatli kasigi pul biber

Bir cay bardagi zeytinyagi

Derin bir kaba bir bardak koftelik bulgurunuzu dokun,kaynamis suyla hic kuru yeri kalmiyacak sekilde islayin,diger tarafta ,sogan'inizi,maydanos'unuzu,domates'inizi,nane yapraklarini,incecik dograyin.

Islanmis bulgur'unuzun uzerine kimyon'u,nareksisini,biber salcasini ve pulbiberi dokun ,zeytin yaginizin yarisinida dokup, biraz yogurun,sonra, dogradiginiz yesilliklerle,kalan zeytin yaginizida ilave edip iyice karistirin ,kisiriniz hazir.

Guzel bir servis tabagina alip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun,yarasin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder