
Bir bardak koftelik bulgur
10 tane yesil sogan
Yarim demet maydanos
Bir tane domates
Bir yemek kasigi biber salcasi
Birkac tane taze nane yapragi
Bir tatli kasigi kimyon
Bir yemek kasigi nareksisi
Bir tatli kasigi pul biber
Bir cay bardagi zeytinyagi
Derin bir kaba bir bardak koftelik bulgurunuzu dokun,kaynamis suyla hic kuru yeri kalmiyacak sekilde islayin,diger tarafta ,sogan'inizi,maydanos'unuzu,domates'inizi,nane yapraklarini,incecik dograyin.
Islanmis bulgur'unuzun uzerine kimyon'u,nareksisini,biber salcasini ve pulbiberi dokun ,zeytin yaginizin yarisinida dokup, biraz yogurun,sonra, dogradiginiz yesilliklerle,kalan zeytin yaginizida ilave edip iyice karistirin ,kisiriniz hazir.
Guzel bir servis tabagina alip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun,yarasin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder