Hamuru icin
Bes su bardagi un
Bir yumurta
Bir tatli kasigi tuz
Ici icin
Alti tane iri patates
Bir yemek kasigi tereyag
Bir tatli kasigi tuz
Bir cay kasigi toz biber
Uzerinin sosu icin
Dort yemek kasigi sivi yag
Iki yemek kasigi tereyag
Iki dis sarimsak
Bir cay kasigi toz biber
Icin hazirlanisi,patatesleri soyup haslayin,Bir yemek kasigi tereyagini genis bir kaba koyun,hasladiginiz patatesleri uzerine dokup ezin,bir tatli kasigi tuzla ,bir cay kasigi toz biberide koyup karistirin iciniz hazir birakin sogusun.
Hamuru icin ,Bes bardak ununuzu hamur yogurma kabiniza alin,ortasini cukur acin, bir yumurtayi kirin bir tatli kasigi tuzuda dokun ,cok yumusak olmayan bir hamur yogurun.
Bu hamuru iki beze yapin.
Bezenin birini alin oklava yardimiyla inca bir yufka acin (manti yufkasi kalinliginda).
Bu actiginiz yufkayi uc santim buyuklugunde kare, kare kesin ,sogumus icinizden ortasina koyup ucgen kapatin,piserken acilmamasi icin kenarlarini iyi yapistirin,Pisihalive'niz hazir.
Buyuk bir tencereye yaridan fazla su koyun,kaynamaya birakin,kaynayan suya bir tatli kasigi tuz koyun,ik damla limon sikin,yaptiginiz mantilari icine atin,tahta kasikla hafif karistirin,10 dakika haslayin,suzun ,servis tabaginiza alin.
Sosu icin, yaglari yag tavaniza dokun,toz biberinizi atin,iki dis sarimsagi bira tuzla dovun,hafif sulandirin onuda yagin uzerine dokun ,iki tasim kaynatin serviz tabaginizdaki mantilarin uzerine dokun,pisihaliveniz hazir.
Afiyet olsun.
Guzel insanlarin, guzel yemegi.
Bana bu pisihaliveyi yapmayi ogreten anneme sonsuz tesekkurler,bir banami ogretti kizim Selcen'e 5 yasinda pisihaliveleri kapattirarak onada ogretti,
Torunum Berk'in en cok sevdigi yemek bu pisihalive.
Naso Hanım siz çerkez misiniz?
YanıtlaSilTarifinizi uyguladım çok nefisti.
YanıtlaSilEmin olun anneminki kadar lezzetliydi.
YanıtlaSilbende şimdi yapıyorum yıllar önce bir çerkez teyzem vardı o yapmıştı çok sevmiştim şimdi de hamileyim canım çekti araya araya sonunda sitenizde buldum tarifini..yapıyorum güzel olacağına eminim.elinize sağlık
YanıtlaSil