12 Nisan 2009 Pazar

Pisihalive (Bir cerkez mantisi)




Hamuru icin

Bes su bardagi un

Bir yumurta

Bir tatli kasigi tuz

Ici icin

Alti tane iri patates

Bir yemek kasigi tereyag

Bir tatli kasigi tuz

Bir cay kasigi toz biber

Uzerinin sosu icin

Dort yemek kasigi sivi yag

Iki yemek kasigi tereyag

Iki dis sarimsak

Bir cay kasigi toz biber

Icin hazirlanisi,patatesleri soyup haslayin,Bir yemek kasigi tereyagini genis bir kaba koyun,hasladiginiz patatesleri uzerine dokup ezin,bir tatli kasigi tuzla ,bir cay kasigi toz biberide koyup karistirin iciniz hazir birakin sogusun.

Hamuru icin ,Bes bardak ununuzu hamur yogurma kabiniza alin,ortasini cukur acin, bir yumurtayi kirin bir tatli kasigi tuzuda dokun ,cok yumusak olmayan bir hamur yogurun.

Bu hamuru iki beze yapin.

Bezenin birini alin oklava yardimiyla inca bir yufka acin (manti yufkasi kalinliginda).

Bu actiginiz yufkayi uc santim buyuklugunde kare, kare kesin ,sogumus icinizden ortasina koyup ucgen kapatin,piserken acilmamasi icin kenarlarini iyi yapistirin,Pisihalive'niz hazir.

Buyuk bir tencereye yaridan fazla su koyun,kaynamaya birakin,kaynayan suya bir tatli kasigi tuz koyun,ik damla limon sikin,yaptiginiz mantilari icine atin,tahta kasikla hafif karistirin,10 dakika haslayin,suzun ,servis tabaginiza alin.

Sosu icin, yaglari yag tavaniza dokun,toz biberinizi atin,iki dis sarimsagi bira tuzla dovun,hafif sulandirin onuda yagin uzerine dokun ,iki tasim kaynatin serviz tabaginizdaki mantilarin uzerine dokun,pisihaliveniz hazir.

Afiyet olsun.

Guzel insanlarin, guzel yemegi.

Bana bu pisihaliveyi yapmayi ogreten anneme sonsuz tesekkurler,bir banami ogretti kizim Selcen'e 5 yasinda pisihaliveleri kapattirarak onada ogretti,

Torunum Berk'in en cok sevdigi yemek bu pisihalive.

4 yorum:

  1. Naso Hanım siz çerkez misiniz?

    YanıtlaSil
  2. Tarifinizi uyguladım çok nefisti.

    YanıtlaSil
  3. Emin olun anneminki kadar lezzetliydi.

    YanıtlaSil
  4. bende şimdi yapıyorum yıllar önce bir çerkez teyzem vardı o yapmıştı çok sevmiştim şimdi de hamileyim canım çekti araya araya sonunda sitenizde buldum tarifini..yapıyorum güzel olacağına eminim.elinize sağlık

    YanıtlaSil