21 Nisan 2009 Salı

Mangal'da baget ve kanat.




Baget pirzola.

Kanat Mangal'da piserken,hazirlamasi benden pisirmesi esimden.

Alti tane baget pirzolalik
Alti tane kanat

Bunlari Bir kac saat once terbiyelemeniz gerekir,daha lezzetli oluyor.

Terbiye icin malzeme.

Bir kuru sogan
Iki dis sarimsak

Bir yemek kasigi yogurt

Iki yemek kasigi zeytinyagi

Bir tatli kasigi biber salcasi

Bir tatli kasigi tuz

Bir tatli kasigi kekik

Biraz kara biber,biraz pul biber

Derin bir kap alin,sogani ve sarimsagi rendeleyin,tavuk etleri haric butun malzemeyi rendelediginiz soganlarin uzerine dokup karistirin,bu karisima baget ve kanatlari da ekleyip iyice karistirin, bir iki saat sonra mangalda pisirin,pisirdiginiz baget ve kanattan servis tabagina alin,kozlenmis biber,sogan salatasi ve degisik salatalarla susleyin.

Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Nefis gozukuyor. Iste hazirlama ve pisirme boyle olur. Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  2. ikinizinde eline sağlık kokusu ta ordan buraya geldi selamlar nurhan

    YanıtlaSil