25 Nisan 2009 Cumartesi

Ispanakli kasarli borek




Yarim kilo ispanak

Bir tane kuru sogan

Bir su bardagi yogurt

Bir cay bardagi zeytinyagi

Bir su bardagi kasar(rendelenmis)

Bir bucuk su bardagi un

Bir cay kasigi tuz

Bir cay kasigi toz biber

Bir tane kabartma tozu

Ispanaklari cok guzel yikayip biraz sirke kattiginiz suda onbes yirmi dakika bekletin,tekrar yikayin dograyin,genis bir kaba alin,uzerine sogani ince dograyin,kasar disinda butun malzemeleri katip yogurun,civik bir hamur olacak,firin tepsinizi alin ,yagli kagit serin, bu hamuru bu yagli kagida dokup,tepsiye yayin,220 derece isitilmis firina koyun,uzeri kizarmaya baslayinca tepsiyi firindan alin ,rendelenmis kasari uzerine dokun.tekrar firina koyun,alti ustu kizarana kadar pisirin,firindan alin sogumaya birakin,biraz soguyunca dilimleyin, servis tabagina alin boreginiz hazir.

Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Nasibe teyze boregin super insallah en kisa zamanda bende deneyecegim,Ellerine saglik supersin birgunde iki menu masalllah,
    Senay

    YanıtlaSil
  2. Sila bu borege bayildi yumusacik tam cocuklara gore. Anneannesinin ellerine saglik!
    Gok

    YanıtlaSil