
Hamuru icin
Bir su bardagi cig koftelik bulgur
Bir su bardagi irmik
Iki su bardagi sicak su
Bir yumurta
Bir tatli kasigi tuz
bir su bardagi un
Sosu icin
Iki domates
Bir cay bardagi zeytin yagi
Uc dis sarimsak
Bir tatli kasigi tuz
Bir yemek kasigi biber salcasi
Bir yemek kasigi domates salcasi
Bir tatli kasigi pul biber
Bir tatli kasigi kimyon
Bir yemek kasigi nar eksisi
Yarim demet maydanoz
Hamur kabinizi alin,bulgurla irmigi icine dokup Iki bardak sicak suyla islayin,biraz dinlenince.yumurtayi icine kirin,bir tatli kasigi tuzuda ekleyip iyice karisana kadar yogurun,sonra unuda ekleyip,elinizi islatarak yumusak bir hamur hazirlayin.
Hamurdan findik buyuklugunde parca alin, avucunuzda yuvarlayin,ortasina parmaginizi batirip cukur yapin,yuvarladiklarinizi haslayacaginiz genis bir tencereye atin,kofteleriniz bitince ,ketilde su kaynatin bu koftelerinizin uzerine dokun,tencereyi iki kulpundan tutup hafif sallayin,kasikla karistirmayin,kofteler kirilir,kaynamaya baslayinca bes dakika haslamaniz icin yeterli,haslanan koftelerinizi suzup,genis bir kaba bosaltin.
Sosu icin iki domatesi bir tencereye rendeleyin,yaginizi dokun,salcalari, kimyonu,pul biberi ve nar eksisinide ekleyin,uc dis sarimsagi bir tatli kasigi tuzla dovun,biraz suyla karistirip onuda sos malzemesinin uzerine dokun,ocagi yakip bir kac dakika karistirarak pisirin ,sosunuz hazir.
Bu sosu suzdugunuz koftelerin uzerina dokup tahta kasikla karistirin,servis tabagina alin,uzerini maydanozla susleyin,eksili kofteniz hazir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder