18 Nisan 2009 Cumartesi

Eksili kofte




Hamuru icin

Bir su bardagi cig koftelik bulgur

Bir su bardagi irmik

Iki su bardagi sicak su

Bir yumurta

Bir tatli kasigi tuz

bir su bardagi un

Sosu icin

Iki domates

Bir cay bardagi zeytin yagi

Uc dis sarimsak

Bir tatli kasigi tuz

Bir yemek kasigi biber salcasi

Bir yemek kasigi domates salcasi

Bir tatli kasigi pul biber

Bir tatli kasigi kimyon

Bir yemek kasigi nar eksisi

Yarim demet maydanoz

Hamur kabinizi alin,bulgurla irmigi icine dokup Iki bardak sicak suyla islayin,biraz dinlenince.yumurtayi icine kirin,bir tatli kasigi tuzuda ekleyip iyice karisana kadar yogurun,sonra unuda ekleyip,elinizi islatarak yumusak bir hamur hazirlayin.

Hamurdan findik buyuklugunde parca alin, avucunuzda yuvarlayin,ortasina parmaginizi batirip cukur yapin,yuvarladiklarinizi haslayacaginiz genis bir tencereye atin,kofteleriniz bitince ,ketilde su kaynatin bu koftelerinizin uzerine dokun,tencereyi iki kulpundan tutup hafif sallayin,kasikla karistirmayin,kofteler kirilir,kaynamaya baslayinca bes dakika haslamaniz icin yeterli,haslanan koftelerinizi suzup,genis bir kaba bosaltin.

Sosu icin iki domatesi bir tencereye rendeleyin,yaginizi dokun,salcalari, kimyonu,pul biberi ve nar eksisinide ekleyin,uc dis sarimsagi bir tatli kasigi tuzla dovun,biraz suyla karistirip onuda sos malzemesinin uzerine dokun,ocagi yakip bir kac dakika karistirarak pisirin ,sosunuz hazir.

Bu sosu suzdugunuz koftelerin uzerina dokup tahta kasikla karistirin,servis tabagina alin,uzerini maydanozla susleyin,eksili kofteniz hazir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder