
Bir su bardagi koftelik bulgur
Bir su bardagi irmik
Bir su bardagi un
Bir tane yumurta
Iki tatli kasigi tuz
Yarim kilo kiyma
Dort tane iri patates
2 tane kuru sogan
2 dis sarimsak
200 gr.tereyegi
1 yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi,biraz pulbiber
Bir su bardagi koftelik bulgurla ,bir su bardagi irmigi, bir su bardagi kaynamis suyla islayin.
Biraz dinlendirdikten sonra bir yumurtayla bir tatli kasigi tuzu koyup biraz yogurun,bir bardak unu ilave edin sertse biraz su ilave edip kulak memesi yumusakliginda bir hamur hazirlayin.
Icin hazirlanisi(bu ici aksamdan hazirlayin sogumus olmasi gerek)
Yarim kilo kiymayi tencerenize koyun,2 kuru sogani dograyin 200 gr.tereyeginin 150 gramini koyun . Bir kasik biber salcasiyla biraz pulbiberide ekleyin kiyma suyunu birakip geri cekinceye kadar pisirin ,kiymaniz hazir.Dort tane patatesinizi haslayip ezin kiymanin icine dokup kiymayla patatesi iyice karistirin.
Yogurdugunuz hamurdan ceviz buyuklugunde bir hamur koparin, onu avucunuzu hafif islayip avucunuzda yuvarlayin, parmaklarinizi hafif islayip ortasini oyun,sogumus kiymali patatesli icten icine doldurun ,hic acik yer birakmadan kapatin kofteleriniz hazir.
Haslamak icin genis bir tencere alin, 6 su bardagi su koyun ,kaynayinca bir tatli kasigi tuz ilave edin, bir kac damla limon sikin (limon sikinca kofteler kirilmaz)kaynayan suya koftelerinizi atin, bir sira halinde atin, ust uste atarsaniz kofteler kirilir, tencereyi salliyarak koftelerin yapismamasini saglayin ,kasikla karistirirsaniz kofteler kirilir,
10 dakika kaynatin delikli kepce yardimiyla sudan cikarip servis tabagina dizin.
Uzerinin sosu icin,kalan 50 gr.yagi tavaya alin,bir kasik domates salcasini ilave edin,iki dis sarimsagi az tuzla dovun biraz sulandirin onuda tavaya dokun birazda pul biber koyup biraz pisirin.Servis tabaginiza aldiginiz koftelerin uzerine kasik kasik bu sostan dokun.
Servis tabagini maydanoz ve domateslerle susleyin.
Afiyet olsun
Süpeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrr.
YanıtlaSilharikasın nasibe teyze içli köfteden gözlerimi alamıyorum.yarın ilk işim bu tarifi denemek,seni çok seviyoruz.Behra-Enes Kar
YanıtlaSil