
Bir su bardagi Pirinc
Iki su bardagi kaynamis su
Bir tatli kasigi tuz
Dort yemek kasigi Zeytinyag'i
Biraz karabiber
Teflon pilav tencerenizi ocaga koyun,dort yemek kasigi Zeytinyag'inizida dokun,Bir su bardagi pirincinizide yikayip suzdurdukten sonra onuda tencereye dokun , bir tatli kasigi tuzunuzuda ilave edin uc dakika kadar kavurun.
Iki su bardagi kaynamis suyunuzu ilave edip altini kisin kisik ateste pilav suyunu cekene kadar pisirin ,altini kapatip 20.dakika dinlendirin.
Pilavinizi servis tabagina alin uzerine dovmus oldugunuz Karabiberi dokun.Ben karabiberi iri dovulmus dokuyorum siz isterseniz ince cekilmis karabiber dokebilirsiniz.Karabiber Pirinc pilavinin olmazsa olmazi.
Afiyet olsun.
Pilav deyince Akla ne gelir.Tereyagli pilav.
YanıtlaSilAma bu zeytinyagli pilav haarika olmuş.
Tavsiye ederim.
Eline saglık.
Gazi