14 Nisan 2010 Çarşamba

Peynirli pogaca


Bu pogacanin hamuru ekmek makinasinda yogruluyor, olculer ekmek makinasinin olcu kaplariyla.
Dort su bardagi un
Bir su bardagi sut
1/4 su bardagi su
1/4 su bardagi zeytinyagi
Bir yemek kasigi sirke
Iki yemek kasigi toz seker
Bir tatli kasigi tuz
Bir tatli kasigi kuru maya
Ici icin
Bir kalip peynir
Yarim demet maydanoz
Sutle suyu isitin, ekmek makinasi kabina dokun, uzerine dort bardak unu dokun, peynirle maydanoz disinda kalan malzemeleri unun uzerine dokun, ekmek makinasini birbucuk saatlik programa ayarlayin, makina durunca, mayalanmis hamur kabini makinadan alin, hamurdan ceviz buyuklugunda parca koparin, cay tabagi buyuklugunde acin, ortasina onceden hazirladiginiz, maydanozlu peynirden bir tatli kasigi koyun, etrafini toparlayin, toparladiginiz tarafi alta getirin, biraz elinizi bastirin yassilayin, yaglanmis firin tepsisine dizin, uzerlerine yumurta sarisi surun, 220 derece isitilmis firinda, pogacalarin alti ustu kizarana kadar pisirin, firindan alin sicak servis yapin.
Afiyet olsun.
Kizim Gokcen'in tarifi, portakal agacindan yapmis.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder