31 Mart 2010 Çarşamba

Kiymali spagetti makarna

Bir paket spagetti makarna
Bes su bardagi su
Yarim kilo kiyma
Bir kahve fincani zeytinyagi
Bir tane kurusogan
Iki uc dis sarimsak
Bir tatli kasigi tuz
Bir yemek kasigi biber salcasi
Bir yemek kasigi domates salcasi
Bir cay kasigi pulbiber
Bes su bardagi suyu kaynatin, icine makarnayi salin, karistirin, tekrar kaynamaya baslayinca altini kisin, makarna suyunu cekene kadar haslayin.
Kiymayi tencereye alin, uzerine sogani ve sarimsagi, ince yemeklik dograyin, zeytinyagini ekleyin, kavurmaya baslayin, kiyma suyunu birakip cekince, salcalari, tuzu ve pulbiberi katin, bir iki dakika daha kavurun. Hasladiginiz makarnayi buyuk bir servis tabagina alin, uzerine kavurdugunuz kiymayi dokun, sicak sevis yapin.
Afiyet olsun.
Bu makarna 8 kisilik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder