
Bir tane yumurta
Bir tatli kasigi tuz
Iki dis sarimsak
Yarim paket tereyag
Dort yemek kasigi zeytinyagi
Biraz pulbiber
Bir su bardagi rendelenmis beyaz peynir
Dort su bardagi unu, yogurma kabina alin, ortasina yumurtayi kirin, bir tatli kasigi tuzu katin, yumusak bir hamur yogurun.
Hamuru iki beze yapin, oklavayla ince acin, kucuk dikdortgenler kesin, ortasini buzun, kurdela sekli verin.
Tencerede bol su kaynatin, biraz tuz katin, bu kurdela seklindeki hamurlari kaynar suya katin, onbes dakika kadar haslayin, suzun biraz soguk su gezdirin, derin bir kaba bosaltin.
Iki dis sarimsagi bir cay kasigi tuzla dovun, biraz sulandirin, zeytinyagini, tereyagini, bu sarimsagi ve pul biberi bir tavada eritin, haslayip suzdugunuz kaypaklarin uzerine dokun, bir su bardagi rendelenmis beyaz peyniri de katin karistirin, servis tabagina alin servis yapin.
Afiyet olsun.
Bu hamur isini genelde cerkezler yaparlar.
Bu kaypak 8 kisilik.
Anneannem yapardi cok sevdigim bir yemek cok guzel olmustu. Ellerine saglik.
YanıtlaSilGok