Iki su bardagi nohut
Yarim kilo dana kusbasi
Bir tane kurusogan
Iki dis sarimsak
Bir yemek kasigi biber salcasi
Bir yemek kasigi domates salcasi
Bir tatli kasigi tuz
Bir cay kasigi pulbiber
Iki yemek kasigi zeytinyagi
Uc su bardagi su
Nohutlari aksamdan kaynar suyla islayin, yirmi dakika duduklude haslayin, suzun, yikayin, beklesin.
Eti ocaga koyun, zeytinyagini ekleyin, kavurmaya baslayin, uzerine sogan ve sarimsagi dograyin, et suyunu birakip cekene kadar kavurun, salcalari, tuzu ve pulbiberi katin, karistirin, hasladiginiz nohutu ekleyin, iki dakika daha kavurun, uc su bardagi suyu ekleyin, duduklude Yirmi dakika daha pisirin, sicak servis yapin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder