Komsum Serpil'in tavuklu mantisi, super bir yemek, ellerine saglik Serpil'cigim.Iki tane yufkaIki tane yumurtaBir cay bardagi zeytinyagiYarim kilo suzme yogurtUc dis sarimsakBir tane tavuk gogusIki yumurtayla, bir cay bardagi zeytinyagini cirpin, firin tepsisini yaglayin, bir tane yufkayi burusturarak tepsiye serin, uzerine cirptiginiz karisimin yarisini dokun, diger yufkayi burusturarak tepsiye serin, kalan karisimi yufkanin uzerine dokun, her tarafina yayin, dilimleyin, 220 derece isitilmis firinda alti ustu kizarana kadar pisirin, sogusun.Tavuk gogsunu uc dort su bardagi suyla haslayin, kucuk parcalara ayirin, tepsideki dilimleyip kizarttiginiz yufkalarin uzerine dokun, gogsu hasladiginiz suyu, kaynar kaynar tepsideki tavuklu yufkanin uzerine dokun.Uc dis sarimsagi bir tatli kasigi tuzla dovun, yarim kilo yogurta katin, karistirin, tepsideki namtinin uzerine dokun, bir yemek kasigi tereyagini eritin, bir tatli kasigi kurunane ve biraz pulbiber katin, tepsideki namtinin uzerine gezdirin, hemen servis yapin.Bu manti alti kisilik.Afiyet olsun.
5 Şubat 2010 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Merhaba ben İskenderun Çilek Kkreşten nuray yemek tarfilerinizi çok beğendim. Başarılarınızın devamını diliyorum. Sevgilerimle
YanıtlaSil