13 Aralık 2009 Pazar

Elmali pasta


Bir paket margarin veya tereyagi (250 gram )
Bir cay bardagi tozseker
bir cay bardagi siviyag
Bir cay bardagi yogurt
Bir paket kabartma tozu
Aldigi kadar un
Icine koymak icin
Iki tane elma
Dort kasik tozseker
Bir su bardagi dovulmus ceviz
Bir tatli kasigi tarcin
Once elmalari yikayin, soyun, rendeleyin, uzerine sekeri dokun, pisirin, cevizle tarcini katin karistirin, sogumaya birakin.
Hamuru icin, margarini, tozsekeri, siviyag ve yogurtu, derin bir kapta yogurun, uzerine biraz un dokun, kabartma tozunu unun uzerine dokun, un ekleyerek yumusak bir hamur hazirlayin.
hamurdan ceviz buyuklugunde parca alin, bu hamuru cay tabagi buyuklugunde acin, arasina hazirladiginiz elmadan bir tatli kasigi koyun, pogaca seklinde kapatin, hamurun hepsini bu sekilde hazirlayin firin tepsisine dizin, 180 derece isitilmis firinda hafif pembelesinceye kadar pisirin, soguyunca servis tabagina alin uzerine bolca pudra sekeri dokun, servis yapin.
Afiyet olsun.
Bu elmali pastanin tarifi ablamin dunuru, Havva hanima ait, bizlerede yemek kismet oldu, ellerine saglik Havva hanim super olmustu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder