1 Kasım 2009 Pazar

Somon baligi


Dikdortgen firin tepsisi icin
Birbucuk kilo dogranmis somon baligi
Iki dis sarimsak
Bir tatli kasigi tuz
Iki yemek kasigi zeytinyagi
Somon baliklarini yikayin, suzdurun, iki dis sarimsagi bir tatli kasigi tuzla dovun, iki yemek kasigi zeytinyagini ekleyip karistirin, bu sarimsakli karisimi, baliklarin uzerine surun, firin tepsisine yagli kagit serin, baliklari yagli kagidin uzerine dizin, 220 derece isitilmis firinda, baliklarin alti ustu kizarana kadar pisirin, sicak servis yapin.
Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Soman Baligini.
    Arkadaslar Nasonun tarifine gore
    yaptim.
    Lezzeti mukemmel oldu.
    Eline saglik arkadasim.
    Ayse

    YanıtlaSil