8 Kasım 2009 Pazar

Kayisi ve uzum karisimi tatli


Bir corba kasesi kuru siyah cekirdeksiz uzum
Bir corba kasesi yaprak kuru kayisi
Bir cay bardagi toz seker
Yarim cay bardagi zeytinyagi
Bir kase uzumu yikayin, tencereye dokun, bir kase su ekleyin, kaynatin, suyunu cekene kadar kaynatin.
Kayisilari yikayin, tencereye dokun, bir kase su ekleyin, suyunu cekene kadar, uzum gibi onuda pisirin, sonra uzumle kayisiyi birbirine katin, uzerine bir cay bardagi sekeri dokun, yarim cay bardagi zeytinyagini ekleyin, ocagi acin, suyunu tamamen cekene kadar pisirin, soguk servis yapin.
Afiyet olsun.
Guzide ablam bizi kahvaltiya cagirdiginda bu tatliyi yapmisti, cok hafif ve lezzetli bir tatli, ellerine saglik ablacigim, tesekkurler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder