3 Kasım 2009 Salı

Dana kusbasili patlican sote


Yarim kilo dana kusbasi

Dort tane kemer patlican

Iki tane kurusogan

Uc tane domates

Bir yemek kasigi domates salcasi

Bir yemek kasigi biber salcasi

Iki tane kesme seker

Bir tatli kasigi tuz

Bir su bardagi su

Iki yemek kasigi zeytinyagi

Soganlari yemeklik dograyin, zeytinyagini ekleyin, biraz kavurun, eti ekleyin, et suyunu birakip cakinceye kadar kavurun, salcalari ekleyin, tuzunu, sekerini de katin, karistirin, kavurmaya devam edin.

Patlicanlari soyun, tuzlu suda bekletin, yikayin, kup kup dograyin, kavurdugunuz etin uzerine dokun, bir su bardagi suyu da ekleyin, etler ve patlicanlar pisinceye kadar pisirin, pisince suyunu cekecektir, sicak servis yapin.

Afiyet olsun.

Bu yemegi kizimin yardimcisi Emine yapti, lezzetli bir yemek, ellerine saglik Emine'cigim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder