Yarim kilo dana kusbasi
Dort tane kemer patlican
Iki tane kurusogan
Uc tane domates
Bir yemek kasigi domates salcasi
Bir yemek kasigi biber salcasi
Iki tane kesme seker
Bir tatli kasigi tuz
Bir su bardagi su
Iki yemek kasigi zeytinyagi
Soganlari yemeklik dograyin, zeytinyagini ekleyin, biraz kavurun, eti ekleyin, et suyunu birakip cakinceye kadar kavurun, salcalari ekleyin, tuzunu, sekerini de katin, karistirin, kavurmaya devam edin.
Patlicanlari soyun, tuzlu suda bekletin, yikayin, kup kup dograyin, kavurdugunuz etin uzerine dokun, bir su bardagi suyu da ekleyin, etler ve patlicanlar pisinceye kadar pisirin, pisince suyunu cekecektir, sicak servis yapin.
Afiyet olsun.
Bu yemegi kizimin yardimcisi Emine yapti, lezzetli bir yemek, ellerine saglik Emine'cigim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder