Ben bu barbunyayi, taze barbunyadan yaptim,tazesi yoksa kuru barbunyayla yapabilirsiniz, onu icin bir su bardagi barbunyayi aksamdan islar sonra haslar yaparsiniz.
Bir kilo barbunya
Bir tane kurusogan
Bir kahve fincani zeytinyagi
Bir yemek kasigi domates salcasi
Bir tatli kasigi tuz
Bir tatli kasigi toz seker
Bir tane iri domates
Iki tane havuc
Birkac yaprak maydanoz
Iki su bardagi su
Barbunyayi ayiklayin, yikayin, beklesin, kurusogani yemeklik dograyin, zeytinyagiyla pembelesinceye kadar kavurun, salcayi, tuzu ve sekeri ekleyin, kavurmaya devam edin, domatesi yikayin, kabugunu soyun, kup kup dograyin, kavurdugunuz soganin uzerine dokun, yikadiginiz barbunyayi da tencereye dokun, bir iki cevirin, iki su bardagi suyu uzerine dokun kaynamaya birakin, kaynamaya baslayinca altini kisin, kisik ateste, barbunyalar biraz yumusayincaya kadar pisirin.
Havuclari yikayin, kabuklarini soyun, yuvarlak yuvarlak dograyin, pismekte olan barbunyaya katin, barbunyayla havuclar yumusacik pisene kadar pisirin, pisince altini kapatin, (suyunu cekerse piserken kaynamis su ilave edebilirsiniz) soguk servis yapin, servis tabagina alin,uzerini maydanozla susleyin.
Afiyet olsun.
Naso'nun Mutfagi blog ailesinin bayrami kutlu olsun!
YanıtlaSilSevgiler!!!
Gok
Engüzel yemek ney derseniz
YanıtlaSiltabiki Zeytinyaglı Barbunya.
Eline saglık.
Gazi