Bu boregi komsum Serpil yapti, ellerine saglik, degisik bir tat, guzel olmus.
Uc tane yufka
Yarim paket tereyagi (125 gr.)
Bir su bardagi su
Bir yumurtanin sarisi
Bir su bardagi yesil mercimek
Bir tane kuru sogan
Bir cay bardagi zeytinyagi
Bir cay kasigi tuz
Mercimegi yikayin haslayin, kuru sogani ince kiyin, bir cay bardagi zeytinyagiyla kavurun, uzerine hasladiginiz mercimegi dokun, biraz kavurun, tuzunu katin sogumaya birakin.
Tereyagini eritin, bir su bardagi suya katin, bir tane yufkayi masaya yayin, uzerine bu tereyagli sudan dokun her tarafina yayin, ikinci yufkayi uzerine serin, yagli sudan dokun, onun da uzerine yayin, ucuncu yufkaya da ayni islemi uygulayin.
Bu uc katli yufkanin ortasina mercimegi dokun, yufkayi ortadan ikiye katlayin, rulo seklinde yuvarlayin, biraz dinlendirin, uc parmak kalinliginda kesin, yaglanmis firin tepsisine dizin, yumurtanin sarisini boreklerin uzerine surun 220 derece isitilmis firinda, boreklerin alti ustu kizarana kadar pisirin, sicak servis yapin.
Afiyet olsun.
Bu borek de cok guzeldi. Annem sansli keske benim de boyle komsularim olsa!
YanıtlaSilNabisim kalburabastiyi denedim super oldu olculer tam dogru!
Optum
Gok
Allahu ekber butariflerle yapılan yemeklere söylenecek başka bir kelim3e bulamıyorum Hanımefendi sizi canıgönülden kutlarım böyle bir site hazrlamakla biz denizcileri çok rahatlatdınız
YanıtlaSilsaygılarımla DENİZCİ
yediğim en lezzetli börek ... resimde görüldüğü gibi harika bişiyyy..ellerine sağlık nasocum NAZAN
YanıtlaSil