9 Eylül 2009 Çarşamba

Karni yarik borek

Bu borekte ablam Guzide'nin guzel boreklerinden biri, ellerine saglik ablacigim.

Dort tane yufka
Iki tane soda (maden suyu)
Bir su bardagi siviyag
Iki yumurtanin sarisi (uzerine surmek icin)
Yarim kilo kiyma
Dort tane kurusogan
Yarim demet maydanoz
Bir tatli kasigi tuz
Biraz pulbiber, karabiber

Soganlari kiyin, iki kasik siviyag dokup, biraz kavurun, kiymayi ekleyin, kiyma suyunu birakip cekene kadar kavurun, tuz ve baharatlari ekleyin, maydanozu yikayip dograyin, onuda ekleyin karistirin, borek ici kiymaniz hazir, sogumaya birakin.
Bir yufkayi tezgaha acin, Dort kasik maden suyu ve iki kasik siviyagi gezdirerek yufkanin uzerine dokun, her tarafina yayin, iki ucunu cevirip ortada birlestirin, uzerlerine birer kasik yagla madensuyu dukun, uzerine surun, kalan iki ucada ayni islemi uygulayin, yufkaniz kare bir yufka olacak, bu kare yufkayi dorde bolun, hazirladiginiz icten birer yemek kasigi ortalarina koyun, uzunlamasina iki ucu ust uste getirip kapatin, yagladiginiz firin tepsisine kapattiginiz tarafi alta getirip siralayin, kalan uc yufkaya da ayni islemi uygulayin.
Bicakla Boreklerin ortasini acin, actiginiz yere birer dilim domatesle birer parca biber koyun, bir gece buzdolabin da bekletin, pisireceginiz zaman yumurta sarisi surun, 220 derece isitilmis firinda, alti ustu kizarana kadar borekleri pisirin, servis tabagina alip sicak servis yapin.
Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Nasocuğum,
    Sen bana diyetimi bozduracaksın.Çok güzel görünüyorlar, haftasonunu bekliyorum denemek için.Kendim yiyemeyeceğim ama eminim evdekiler bayram edecekler.Ellerine sağlık .Zi

    YanıtlaSil