29 Eylül 2009 Salı

Kadayif tatlisi


Bu kadayifi komsum Gulsum yapti, bizde afiyetle yedik, ellerine saglik, canim komsum, enfes bir tatliydi.
Altiyuz gram tel kadayif
Uc yuz gram dovulmus ceviz
Bir paket tereyag (250 gr.)
Serbeti icin
Dort su bardagi toz seker
Dort su bardagi su
Yarim limon suyu
Kadayifin yarisini firin tepsisine doseyin, uzerine cevizi esit sekilde yayin, kalan kadayifi cevizin uzerine yayin. ellerinizle cok iyi bastirin, preslemis gibi, tereyagini eritin, esit miktarda kadayifin uzerine gezdirin, 180 derece isitilmis firinda kadayifin alti ustu kizarana kadar pisirin.
Dort bardak sekerle dort bardak suyu ocaga koyun, arar ara karistirarak koyulasincaya kadar kaynatin, yarim limon suyunu dokun iki tasim daha kaynatin altini kapatin, sogumaya birakin.
Kadayif sicak surup soguk olsun, soguk surubu kadayifin uzerine dokun, kadayif surubunu cekince servis yapin.
Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. kadayıf bir harika oldu geçen evimize gelen misafirlere yaptık bayıldılar ve tarifini aldılar teşekkürler NASO YUNUS

    YanıtlaSil