30 Eylül 2009 Çarşamba

Hunkar begendi


Bir kilo patlican
Bir yemek kasigi un
Iki yemek kasigi tereyag
Bir su bardagi sut
Yarim su bardagi rendelenmis kasar
Bir cay kasigi tuz
Uzerinin eti icin
Yarimkilo tavuk pirzola
Iki tane kuru sogan
Iki tane domates
Iki tane yesil biber
Bir tane kirmizi biber
Iki dis sarimsak
Bir cay kasigi tuz
Bir yemek kasigi domates salcasi
Patlicanlari kozleyin, soyun kup kup dograyin, Iki yemek kasigi tereyagla, bir yemek kasigi unu kavurun, patlicanlari ekleyin, biraz kavurun, tuzunu katin, sutu uzerine dokun, karistirarak sutle patlicanlari iki dakika pisirin, yarim su bardagi rendelenmis kasari katin, karistirin, ocagi kapatin.
Tavuk pirzolayi kusbasi dograyin, ocagi yakin kavurmaya baslayin, uzerine sogani yemeklik dograyin, sarimsaklari da dograyin, biraz kavurun, yesil biberleri, kirmizi biberi dograyin onlari da ete ekleyin, kavurmaya devam edin, domateslerin kabugunu soyun ,dograyin onuda ete ekleyin, bir cay kasigi tuzu ve bir yemek kasigi domates salcasini da ekleyip, kavurmaya devam edin, et suyunu cekene kadar kavurun.
Servis tabagina patlicandan bir kucuk kase koyun, ortasina yayin, patlicanin uzerine kavurdugunuz etten bir kucuk kase bosaltin, sicak servis yapin.
Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Yemeği yapıp eşime yedirdiğiğm zaman bana teşekkür etti hatta küstük barıştık
    sana çok teşekkürler KARİDEES

    YanıtlaSil