15 Haziran 2009 Pazartesi

Zeytinyagli kabak

Bir kilo dolmalik kabak
Dort tane domates
Bir yemek kasigi biber salcasi
Bir tatli kasigi tuz
Bir cay kasigi pul biber
Yarim demet dereotu
Bir kucuk kahve fincani zeytinyagi
Tencereye zeytinyagini dokun, kabaklari yikayin kabugunu soyun, uzunlamasina dorde bolup,ince ince dograyin tenceredeki yagin uzerine dokun, domatesleri yikayin kabugunu soyup yemeklik dograyin, onuda tencereye dokun, salcayi, tuzu, biberi de ekleyin, yarim demet dereotunu yikayin, dograyin onuda tencereye dokup, arada karistirarak kavurun, kabaklar pisince ocagi kapatip, ilik servis yapin, arzu ederseniz servis tabagina aldiginiz kabak yemeginin uzerine bir yemek kasigi yogurt dokun, baya lezzetli oluyor.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder