Bir kilo dolmalik biber
Uc tane kuru sogan
Iki bucuk su bardagi pirinc
Uc yemek kasigi dolma fistigi
Uc yemek kasigi kus uzumu
Bir su bardagi zeytinyagi
Bir yemek kasigi kuru nane
Bir tatli kasigi tuz
Bir cay kasigi karabiber
Bir cay kasigi pul biber
Bir tatli kasigi toz seker
Iki su bardagi su
Kuru soganlari soyun yikayin cok ince dograyin, zeytinyagini ekleyip, pembelesinceye kadar kavurun, pirinci yikayip ekleyin, dolma fistigini, kus uzumunu ve diger malzemelerin hepsini ekleyip ik uc dakika kavurun, bir su bardagi suyu koyun, suyunu cekene kadar pisirin,dinlenmeye birakin, iciniz hazir.
Biberlerin icini cikarip yikayin, bu hazirladiginiz ici biberlere doldurun, tencereye dizin, kalan bir su bardagi suyu dokup kisik ateste biberler pisene kadar pisirin, ocaktan alinca dinlendirin, soguk servis yapin.
Afiyet olsun.
Bugun eski komsularima Kucukyali'ya gittim, bu dolmayi Mine yapti bes cayinda bize ikram etti, bende fotograf makinami goturmustum hemen resmini cekip bloguma koydum, ellerine saglik Mine'cigim cok guzel yapmissin.
16 Haziran 2009 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sevgili Nasibe Teyzecim, yaptigin hersey tarifine uyuyor hersey cok guzel oluypr yipmadan usanmadan yapip yaziyorsun ,
YanıtlaSilEllerine saglik