Bir tane ortaboy sogan
Ikiyuz gram kiyma
Uc yemek kasigi siviyag
Bir yemek kasigi domates salcasi
Bir tatli kasigi tuz
Bir tatli kasigi pul biber
Bir cay bardagi koftelik bulgur
Bir su bardagi su
Tencereye sivi yagi koyun, sogani yemeklik dograyip kavurun, kiymayi ekleyin, kiyma suyunu birakip cekene kadar karistirarak kavurun, Salcayi, tuzu , pul biberi ekleyip karistirin, onceden yikayip dogradiginiz semiz otlarini da katip biraz karistirarak pisirin, bir su bardagi suyu ekleyip bir tasim kaynayinca, bir cay bardagi koftelik bulguru dokup bir iki dakika kaynatip altini kapatin.
Sicak servis yapin, servis tabagina aldiginiz semiz otu yemeginizin uzerine, bir yemek kasigi yogurt koyabilirsiniz, istege bagli, sarimsakli yogurtta koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Bu yemegin tarifi, pisirmesi komsum Serpil Hanim'a ait banada yiyip tadina bakmak dustu, gercekten cok nefis bir yemek, bende cok begendigim icin bloguma koymak istedim, ellerine saglik Serpil'cigim, baska guzel yemek tariflerini bekliyorum.
Nabisim, sen bize semiz otu salatasi yapardin ama eminim bu da guzel olmustur. Yapanlarin ellerine saglik. Sila'ya bir ic pilav yapmistin burda onun tarifini koyar misin? Pilavdan baska birsey yedirmek cok zor.
YanıtlaSilOptum
Gok