29 Mayıs 2009 Cuma

Terbiyeli arpa sehriye corbasi


Bir parca tavuk gogsu pirzola

Alti su bardagi su

Bir cay bardagi arpa sehriye

Bir tatli kasigi tuz

Bir yemek kasigi un

Bir kac sap maydanoz

Terbiye icin

Yarim limon suyu

Bir yumurtanin sarisi

Eti yikayin tencereye alin, alti bardak suyu ekleyip haslayin, haslandiktan sonra eti icinden alin, arpa sehriyeyi tenceredeki tavuk suyuna dokun, karistirarak pisirin, sehriye piserken,bir kasik unu biraz suyla karistirarak eritin,bir tatli kasigi tuzuda atin,corbaya ekleyin,un topaklanmasin diye tekrar kaynayana kadar karistirin, birakin corba pissin.

Corba piserken hasladiginiz tavuk pirzolayi minik minik dograyip, onuda pismekte olan corbaya ekleyin, Kucuk bir kasede yarim limon suyuyla bir yumurta sarisini cirpin, corbaya katin, bir karistirin, altini kapatin,birkac sap maydanozu yikayin dograyin servisten once corbaya katip karistirin, servis yapin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder