Bir parca tavuk gogsu pirzola
Alti su bardagi su
Bir cay bardagi arpa sehriye
Bir tatli kasigi tuz
Bir yemek kasigi un
Bir kac sap maydanoz
Terbiye icin
Yarim limon suyu
Bir yumurtanin sarisi
Eti yikayin tencereye alin, alti bardak suyu ekleyip haslayin, haslandiktan sonra eti icinden alin, arpa sehriyeyi tenceredeki tavuk suyuna dokun, karistirarak pisirin, sehriye piserken,bir kasik unu biraz suyla karistirarak eritin,bir tatli kasigi tuzuda atin,corbaya ekleyin,un topaklanmasin diye tekrar kaynayana kadar karistirin, birakin corba pissin.
Corba piserken hasladiginiz tavuk pirzolayi minik minik dograyip, onuda pismekte olan corbaya ekleyin, Kucuk bir kasede yarim limon suyuyla bir yumurta sarisini cirpin, corbaya katin, bir karistirin, altini kapatin,birkac sap maydanozu yikayin dograyin servisten once corbaya katip karistirin, servis yapin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder