
Iki tane bostan patlicani
Iki tane domates
Bir kuru sogan
Dort dis sarimsak
Dort tane etli biber
Dort yemek kasigi zeytinyagi
Bir tatli kasigi tuz
Bir tatli kasigi toz seker
Bir cay kasigi pul biber
Bir yemek kasigi domates salcasi
Patlicanlari alacali soyun,once uzun uzun kesin sonra iri dikdortgen seklinde dograyip tuzlu suya koyun biraz bekletin.
Teflon pilav tencerenizi alin,zeytinyaginizi koyun,sogani soyup yikayin ikiye bolup,halka,halka dograyin.biberleri iri dograyin,sarimsaklari da dograyin ,tencereye dokup iki cevirin,uzerine salcayi,toz sekeri,pul biberi ve tuzu da dokup bir iki dakika kavurun,patlicanlari sudan cikarip yikayin bu kavurdugunuz salcali soganlarin uzerine dizin,domatesleri kabugunu soyup dograyin,patlicanlarin uzerine dokun,hic karistirmayin ,kapagini kapatin ocagi kisip,hafif ateste 20 dakika pisirin,zeytinyagli patlicaniniz hazir.
Biraz soguyunca servis tabagina alin.
Afiyet seker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder