19 Nisan 2009 Pazar

Zeytinyagli patlican




Iki tane bostan patlicani

Iki tane domates

Bir kuru sogan

Dort dis sarimsak

Dort tane etli biber

Dort yemek kasigi zeytinyagi

Bir tatli kasigi tuz

Bir tatli kasigi toz seker

Bir cay kasigi pul biber

Bir yemek kasigi domates salcasi

Patlicanlari alacali soyun,once uzun uzun kesin sonra iri dikdortgen seklinde dograyip tuzlu suya koyun biraz bekletin.

Teflon pilav tencerenizi alin,zeytinyaginizi koyun,sogani soyup yikayin ikiye bolup,halka,halka dograyin.biberleri iri dograyin,sarimsaklari da dograyin ,tencereye dokup iki cevirin,uzerine salcayi,toz sekeri,pul biberi ve tuzu da dokup bir iki dakika kavurun,patlicanlari sudan cikarip yikayin bu kavurdugunuz salcali soganlarin uzerine dizin,domatesleri kabugunu soyup dograyin,patlicanlarin uzerine dokun,hic karistirmayin ,kapagini kapatin ocagi kisip,hafif ateste 20 dakika pisirin,zeytinyagli patlicaniniz hazir.

Biraz soguyunca servis tabagina alin.

Afiyet seker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder