Dort tane tavuk pirzola
Bes su bardagi su
Bir kuru sogan
Dort yemek kasigi un
Bir cay bardagi zeytinyagi
Bir su bardagi ceviz (dovulmus)
Iki tatli kasigi tuz
Uc dort dis sarimsak
Uzeri icin
Bir yemek kasigi tereyag
Bir cay kasigi kirmizi toz biber
Tavu etlerini yikayin,bes su bardagi suyla haslayin,altini kapatinca tencerenin kapagini acin sogusun.
Baska bir tencereye sogani ince yemeklik dograyin,bir cay bardagi zeytinyagini uzerine dokup biraz kavurun,dort yemek kasigi unu da ekleyip pembelesene kadar kavurun,obur tenceredeki haslanmis tavuk etlerini bir tabaga alin ,tavuk suyunu bu kavurdugunuz unun uzerine dokup,karistira karistira pisirin,koyu muhallebi kivamini alacak,iki tasim daha kaynatip ocagi kapatin.
Iki tatli kasigi tuzla sarimsaklari dovun,yarisini tabaga aldiginiz tavuk etlerinin uzerine dokun,etleri cok parcalamadan karistirin,kalan dovulmus sarimsagi,muhallebi kivaminda pisirdiginiz yemege katin,dovulmus cevizide katin karistirin,sipsiniz hazir.
Yag tavasinda tereyagla toz biberi katip eritin,cukur bir yemek tabagina bu yemekten koyun,kenerina bir kac parca sarimsakladiginiz tavuk etinden koyun,biberli tereyagdan sipsin uzerine gezdirin,sipsiniz servise hazir.
Afiyet olsun.
Bu yemek dort kisilik ,dah cok olsun diyorsaniz olcuyu arttirin.
Nasibe teyze supersin,
YanıtlaSilartik naso`nun mutfagin abonesiyim hergun merakla uc,dort kez bakiyorum,
Yemekleride kendisi gibi cok guzel ve tatli,
Kendisini ve yemeklerini cok begeniyorum ve seviyorum,
Allah uzun omurler versin(amin)
Senay
Senay bende seni cok seviyorum tesekkurler.
YanıtlaSil