25 Nisan 2009 Cumartesi

Sips (bir cerkez yemegi)




Dort tane tavuk pirzola

Bes su bardagi su

Bir kuru sogan

Dort yemek kasigi un

Bir cay bardagi zeytinyagi

Bir su bardagi ceviz (dovulmus)

Iki tatli kasigi tuz

Uc dort dis sarimsak

Uzeri icin

Bir yemek kasigi tereyag

Bir cay kasigi kirmizi toz biber

Tavu etlerini yikayin,bes su bardagi suyla haslayin,altini kapatinca tencerenin kapagini acin sogusun.

Baska bir tencereye sogani ince yemeklik dograyin,bir cay bardagi zeytinyagini uzerine dokup biraz kavurun,dort yemek kasigi unu da ekleyip pembelesene kadar kavurun,obur tenceredeki haslanmis tavuk etlerini bir tabaga alin ,tavuk suyunu bu kavurdugunuz unun uzerine dokup,karistira karistira pisirin,koyu muhallebi kivamini alacak,iki tasim daha kaynatip ocagi kapatin.

Iki tatli kasigi tuzla sarimsaklari dovun,yarisini tabaga aldiginiz tavuk etlerinin uzerine dokun,etleri cok parcalamadan karistirin,kalan dovulmus sarimsagi,muhallebi kivaminda pisirdiginiz yemege katin,dovulmus cevizide katin karistirin,sipsiniz hazir.

Yag tavasinda tereyagla toz biberi katip eritin,cukur bir yemek tabagina bu yemekten koyun,kenerina bir kac parca sarimsakladiginiz tavuk etinden koyun,biberli tereyagdan sipsin uzerine gezdirin,sipsiniz servise hazir.

Afiyet olsun.

Bu yemek dort kisilik ,dah cok olsun diyorsaniz olcuyu arttirin.

2 yorum:

  1. Nasibe teyze supersin,

    artik naso`nun mutfagin abonesiyim hergun merakla uc,dort kez bakiyorum,
    Yemekleride kendisi gibi cok guzel ve tatli,
    Kendisini ve yemeklerini cok begeniyorum ve seviyorum,

    Allah uzun omurler versin(amin)

    Senay

    YanıtlaSil
  2. Senay bende seni cok seviyorum tesekkurler.

    YanıtlaSil