6 Nisan 2009 Pazartesi

Kayseri usulu tarhana corbasi




Bir corba kasesi tarhana

Bir yemek kasigi tereyag

Uc yemek kasigi yogurt

Biraz nane ve pulbiber. Iki dis sarimsak

Bir corba kasesi tarhanayi Uc corba kasesi suyla aksamdan islayin islanmis tarhanaya Uc kasik yogurtu ekleyip iyice ezin kaynamaya baslayincaya kadar karistirin kaynamaya baslayinca Uc kase daha kaynar su ekleyin yarim saat pisirin .

Yag tavasina tereyagini koyun iki dis sarimsagi bir tatli kasigi tuzla ezin biraz sulandirin yagin uzerine dokun nane ve pulbiberi de ekleyin biraz pisirin kaynamakta olan corbanizin uzerine dokun.

Afiyet olsun

Bu bizim Kayseri'de yapilan bir tarhana .Asurelik bugday ve yogurtla kaynatilarak yapilir bazi yoreler bu tarhanayi bilmezler o yorelerde un tarhanasi yapilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder